A folyamatszemlélet kell a növekedéshez

Többektől hallottam, hogy azért nem vállalt el egy munkát, mert nem volt megfelelő kapacitása a bejövő igények teljesítésére. Ilyenkor hiába dolgozik a cég üzletszerzésen, hiszen nem fogod tudni kiszolgálni az ügyfeleket. A szűk keresztmetszetek kiküszöbölésére javasoljuk a cég fejlesztést, amit folyamatok modellezésén keresztül kapacitásbővítéssel tudsz megoldani.  

 

Körkörös ciklusonként tudnánk ezt a legjobban szemléltetni, aminek 3 eleme van: cégfejlesztés, ügyfélszerzés, megvalósítás.  

 

Biztos vagyok benne, hogy a megvalósítás nem jelent problémát hiszen szakmád kiválóságaként nagyon jól tudsz segíteni az ügyfeleidnek - erre itt most nem is térek ki.  

 

Folyamat modellezés kapcsán mi Bíró Orsival szoktunk konzultálni és javasoljuk, hogy fordulj hozzá bizalommal, ha Nálad is felmerült már korábban kapacitás hiány (www.folyamatmodell.hu). Orsitól megtudtam, hogy kapacitáshiány legtöbbször azért alakul ki egy cégben, mert a cégvezető vagy a kollégák nem tudják megfelelően delegálni a feladatokat, vagyis nem tudják megfelelően szervezni a munkát. A folyamat modellezés segít átlátni a folyamatokat, ezáltal lehetővé teszi a jobb munkaszervezést. Legtöbb esetben még erőforrást is tudnak a cégek megtakarítani, amiről pedig tudjuk, hogy költségcsökkenést eredményez, illetve rövidebb átfutási idővel tud a cég szállítani, vagyis az ügyfelek elégedettebbek lesznek és több megrendelést adnak le. 

 

Igen ám, de ha fejlesztettük a cégünk kapacitásait, akkor azokat le is kell kötni, vagyis folyamatos megrendelés állományt kell biztosítanunk a cég számára. A megrendelés állomány biztosítása a meglévő ügyfelek kiszolgálása, valamint új ügyfelek szerzésén keresztül történhet annak érdekében, hogy egyetlen üzleti lehetőség se essen le a földre. Javasoljuk az üzletszerzés támogatására is egy rendszert kiválasztani. Mi az InnoLeads lead management rendszert használjuk, mert van benne egy folyamat szemlélet, segít a tudatos ügyfélszerzésben, folyamatosan előttünk van a segítségével az üzleti célunk, pontosan tudjuk mennyit kell még dolgoznunk annak érdekében, hogy ezt elérjük, továbbá minden az ügyfél szerzéshez kapcsolódó információt tudjuk rögzíteni benne. A rendszert itt tudod megnézni: www.innoleads.eu  

 

Hasznosnak találtad a fentieket? Köszönjük, ha megírod nekünk. 


Kapcsolat

Kérdésed van a szolgáltatáscsomaggal kapcsolatban?

Írj nekünk egy e-mail-t hello@innoleads.eu

Segítségre van szükséged, vagy jelentkezni szeretnél a szolgáltatásainkra?

Írj nekünk egy e-mail-t hello@innoleads.eu