GINOP Plusz 1.2.1 pályázók eredményességi mérési elvárás teljesítéséhez tippek ügyfélszerzés vonalon


Legalább 1700 cég nyert pályázati forrást 2021-ben GINOP Plusz 1.2.1-21 kiírás keretében. Fantasztikus teljesítmény minden nyertes cégtől. A pályázat megnyerése, a projekt megvalósítása. Ezúton is gratulálok hozzá.


És itt nincs vége, mert még hátra van az eredményességi mérés. Az elnyert feltételesen vissza nem térítendő támogatás megtartásának egyik feltétele, hogy a cég a pályázatban megjelölt bázisévhez képest a projekt fizikai lezárását követő teljes üzleti év végére a vizsgált időszak bruttó hozzáadott érték növekménynek kétszeresnek kell lennie, mint ugyanezen időszak GDP növekményének. Vagyis ez is szempont lesz (a legerősebb szempont), hogy mennyit tarthat meg az elnyert összegből a cég.


Bonyolult? Igen.


Hogyan néz ez ki számokban? A bázis év (2019 vagy 2020 - pályázatban a pályázó adta meg) számait fogják összehasonlítani a 2024-es számokkal. 

A bruttó hozzáadott értéket növekedésének a mértékét fogják vizsgálni a kiírásban meghatározott mutatók alapján. 


Bruttó hozzáadott érték = Értékesítés nettó árbevétele + Aktivált saját teljesítmény – Anyagjellegű ráfordítások


Ha a bázis év 2019, akkor a bruttó hozzáadott érték növekménynek 2023-as projektzárás esetén 52% x 2-nek, 104 %-nak kell lennie. 

Ha a bázis év 2020, akkor pedig 37 % x 2-nek, vagyis 74%-nak kell lennie. 


Ha ez megoldott nálad, kedves pályázó, akkor nyugodtan dolgozhatsz tovább.


Ha még nem vagy benne biztos, hogy hogyan fogod hozni a számokat, akkor az egyik jó hírem, hogy így Q2 kezdete előtt még időben vagy, a másik jó hírem, pedig hogy vannak kipróbált, jól működő aktivitások, amelyeket jó szívvel ajánlok az értékesítés nettó árbevétele növelés céljából:

  1. Első és legfontosabb: legyen meg a cél - mekkora értékesítési nettó eredménnyel lennél elégedett?
  2. Meglévő ügyfelek: hogyan tudod megtartani őket? milyen terméket vagy szolgáltatást tudsz még nekik ajánlani? hogyan tudsz velük hosszú távú megállapodást kötni (előfizetéses rendszer, technikai támogatás?)
  3. Új ügyfelek: a meglévő kapcsolatrendszered megmozgatásával milyen ügyfeleket tudsz bevonzani? hogyan tudod bővíteni a kapcsolatrendszered úgy, hogy annak eredményekén új ügyfeleid legyenek?
  4. Ügyfelek "tömeges elérése": mely konferenciákon vannak jelen a potenciális ügyfeleid - ahol meg tudod őket szólítani kiállítóként vagy látogatóként; mely üzleti közösségek tagjai kapcsolati hálójában vannak ott az ügyfeleid?



Amennyiben a fentieken túl úgy gondolod, hogy szívesen vennél igénybe külső segítséget, úgy:

  1. ajánlom konferencia felkészítés workshopomat, ha úgy döntesz, hogy a leadgenerálást konferenciákra fókuszálod: https://innoleads.eu/szakertoink/konferencia-felkeszules-workshop-3-8-fo  
  2. ajánlom proaktív ügyfélszerzés tanácsadásomat, ha a networking eszközeivel szeretnél dolgozni (vagyis a meglévő kapcsolatrendszeredet mozgatnád meg az értékesítés nettó árbevételének a növelésére): https://innoleads.eu/szakertoink/proaktiv-ugyfelszerzes-tanacsadas


Értékesítés nettó árbevétel növelésére marketing eszközökről se feledkezz meg - ezen a vonalon tudok eredményes szakértőket ajánlani.


Kapcsolat

Kérdésed van a szolgáltatáscsomaggal kapcsolatban?

Írj nekünk egy e-mail-t hello@innoleads.eu

Segítségre van szükséged, vagy jelentkezni szeretnél a szolgáltatásainkra?

Írj nekünk egy e-mail-t hello@innoleads.eu