Gondolkodj nagyban, hogy jobban haladj



Ezt általánosságban szoktuk hallani többször - több helyről. És könnyű is mondogatni. Igaz?


De hogy ez tényleg mit jelent?


Álljon itt egy példa is, akár üzleti ötletként is elviheted a saját szolgáltatásodra formálva.


Legyen a szolgáltatás: szálláshely biztosítása. A példa még a régi, Mountain Beaches időkből, származik, a saját példám (a szerk: a Mountain Beach egy vendégház volt Ausztriában, aminek az egyik tulajdonosa voltam).


20211- júniusában nyitottunk. Az első hétvégén az összes barátunkat elhívtuk egy nyitó bulira. Utána pedig a nyáron szinte végig csak kongott a ház az ürességtől. És folyamatosan azon gondolkodtunk, hogy hogyan tudnánk megtölteni. 2011-et írunk. Csináltunk weboldalt, partnerségi megállapodásokon dolgoztunk, törtük a fejünket. Közben beköszöntött a tél a síelők, snowboardosok megtöltötték a házat élettel. És újra jött a tavasz. A gondolkodás eredményeképpen pedig eljutottunk a Kuponvilághoz. Pár hét alatt leszerződtünk, kampányt raktunk össze és indult a buli. Mert a Kuponvilág arra a nyárra konkrétan 100%-ban megtöltötte a házat (8 héten át 30 vendég, heti turnusokban). És mi lubickoltunk a vendégekben és az örömben is. – A történet folytatása egy másik ügyfélszerzési megoldás kapcsán érkezik egy másik bejegyzésben.


De vissza a nagyban gondolkodáshoz. Mi történt? Nem egyesével „invitáltuk" a vendégeket, hanem olyan partnerrel szerződtünk le, akik hosszú távon tudták biztosítani a vendégeket a számunkra. Egy apró megjegyzés. Kuponvilág azt hiszem, hogy már nincs ma. A történet üzenete, hogy volt egy olyan cég, aki által megfelelő mennyiségű vendéget el tudtunk érni és a szolgáltatásra tudtunk koncentrálni.

 

  1. el kellett sajátítani azt a gondolkodásmódot, hogy olyan ügyfeleket kell megszólítani, akik által nagy számú egyéni ügyfélhez tudunk eljutni – nyilván nem ment csettintésre, ahogy a fenti történet is mutatja, egy teljes szezon kellett, mire rátaláltunk az első ilyen partnerre.
  2. kigondolni, hogy hol is vannak ezek az ügyfelek, a "hub vezetők" – az esetünkben a Kuponvilág.
  3. megkeresni őket – találtunk kapcsolattartót, telefonszámot
  4. megszólítani őket – és tárcsáztunk
  5. letárgyalni a megállapodás részleteit – indult a heteken keresztül tartó egyezkedés – a szerződéses feltételekről több körben tárgyaltunk
  6. megvalósítani a projektet – kikerült a kampány és már csak kapkodni kellett a telefont és megválaszolni az e-maileket.
  7. utókövetés - és a folyamat visszatér a 4. pontba :-)

 

Összefoglalóan: egy ügyfélen (partneren) keresztül sok egyéni ügyfelet elérni és úgy dolgozni vele, hogy visszatérő ügyfél legyen.


Ha most a cikk elindított egy vezérhangyát, akkor egyrészt kérlek, hogy oszd meg. Másrészt meséld el nekem, hogy mire jutottál, mert kíváncsi vagyok. Ha pedig segítségre van szükséged bármelyik ponttal kapcsolatban, várlak egyéni ügyfélszerzés tanácsadásra.


Kapcsolat

Kérdésed van a szolgáltatáscsomaggal kapcsolatban?

Írj nekünk egy e-mail-t hello@innoleads.eu

Segítségre van szükséged, vagy jelentkezni szeretnél a szolgáltatásainkra?

Írj nekünk egy e-mail-t hello@innoleads.eu