Hogyan lesz a leadből ügyfél?

A rövid válaszunk az az, hogy kitartással, szisztematikus munkával, amit támogat, ha kristálytiszta célunk van, megfelelően dokumentáljuk a folyamatainkat és mindig tudjuk, mi a következő lépés.


Abban az esetben, ha személyes kommunikáció nélkül el lehet juttatni egy érdeklődőt a vásárlásig, mert online megoldható minden, akkor a humán tényezők kiküszöbölésére érdemes mindent automatizálni, amit csak lehet - Ebben kiváló marketing szakemberek tudnak segítséget nyújtani. Nekünk egy egyik kedvencünk Dávid Ádám (https://kiszervezettmarketing.hu/). Mi is vele dolgozunk. Árgus szemekkel figyeljük és tesszük, amit mond. Az InnoLeads kapcsán azt javasolta, hogy organikus elérésre törekedjünk és ha már van megfelelő mennyiségű látogatónk és követőnk, utána kezdjünk hirdetni. Addig nem éri meg. Úgyhogy dolgozunk is ezen. ezért született meg a blog és ezért születik meg webshopszerűen az események landing oldala (amit a fejlesztőink, https://composite-solutions.eu csinálnak).


De ma nem azért gyűltünk össze, hogy rólunk beszélgessünk, hanem, hogy Rólad, a Te ügyfélszerzésedről beszélgessünk. Arról, hogy mi a helyzet akkor, amikor egyedi szolgáltatásról van szó, amit nem lehet online folyamatokon keresztül értékesíteni?


Saját példa tavalyról. Egy jogosultságkezeléssel kapcsolatos projektet 2022 februártól júniusig készítettünk elő, amit 4 személyes találkozás, 15 telefon és háromszor átírt ajánlat alapján sikerült előkészíteni úgy, hogy az ügyféligény a folyamatosan változó környezetben folyamatosan változott, annyi volt biztos, hogy a szolgáltatásra szükségük van.


Mi kellett itt ahhoz, hogy az üzleti lehetőségből szerződés legyen?

1.   cél: mind ügyfél oldalon ott lebegett a cél és szállítói oldalon is ott volt a cél

2.   szolgáltatási szemlélet: már a lead fázisban is úgy tekintettünk a projektre, mintha dolgoznánk, vagyis minden beszélgetésen értéket adtunk és azon gondolkoztunk az ügyféllel, hogy hogyan tudjuk az ő igényeire szabni a szolgáltatást.

3.   következő lépés: minden megbeszélésről úgy álltunk fel, hogy megvolt a következő lépés


Mivel csapatban dolgoztunk, nagyvállalati környezetben, ezért nagyon nagy szerepe volt annak, hogy mindent írásban rögzítsünk. És ez minden cégméret esetében kulcs. Legyen rögzítve minden. Hogy miért, ennek az okainak a boncolgatásával folytassuk legközelebb. Addig is nézd meg, hogy a Te ügyfélszerzés folyamataidat az InnoLeads hogyan tudja támogatni (www.innoleads.eu).

Kérj díjmentes konzultációt, amennyiben szeretnél a saját céged ügyfélszerzési folyamataira ötleteket kapni.


Kapcsolat

Kérdésed van a szolgáltatáscsomaggal kapcsolatban?

Írj nekünk egy e-mail-t hello@innoleads.eu

Segítségre van szükséged, vagy jelentkezni szeretnél a szolgáltatásainkra?

Írj nekünk egy e-mail-t hello@innoleads.eu